hoe we werken

Uitgebalanceerde samenwerking

We zijn een webbureau (of: digital agency) en techies in de grond van ons wezen. We maken digitale dingen en denken zo soms zelfs. Hoewel we geen fans zijn van consultantjargon en techtalk proberen te vermijden, ontkomen we niet altijd aan de terminologie van onze branche. Maar altijd zullen we er voor zorgen dat iedereen begrijpt waar het over gaat. Daarom maken we wireframes en screenshots en laten we zaken zoveel mogelijk in de browser zien. Zo bewaken we de balans tussen conceptueel denken en de realiteit.

De technische mogelijkheden zijn legio, het aantal stijlopties is onbeperkt en een middagje surfen levert een wagonlading met creatieve inspiratie op. De verleiding ligt altijd op de loer om álle mogelijkheden te benutten. We houden, in overleg met u, altijd de focus op de markt en uw doelgroep om te waarborgen dat we de balans vinden tussen wat kán en wat móet.

Een website of een webapplicatie maken we samen. In die samenwerking komen we soms, samen of afzonderlijk, tot nieuwe ideeën. Dit verschijnsel, meestal aangeduid met voortschrijdend inzicht, moeten we goed zien te beheren door de balans te vinden tussen enerzijds het vasthouden aan de strakke afspraken en anderzijds het openlaten van ruimte voor zinnige aanpassingen.

Kenmerken Spellbound

 • We werken altijd op projectbasis, meestal op basis van fixed price, soms per uur. Het ligt er maar aan wat het beste bij u en bij uw project past.
 • We werken in principe niet op locatie. We komen wel graag naar u toe voor overleg.
 • We zijn geen vergadertijgers en schrijven geen vuistdikke rapportages. Maar we leggen zaken wel graag goed vast zodat plannen en afspraken helder en duidelijk zijn.
 • We houden van korte lijnen, pragmatisme en flexibiliteit.
 • We streven altijd naar online oplossingen die werken en naar resultaat.
 

Onze projectaanpak

De ontwikkeling van een website of webapplicatie kent meestal vijf fasen. Meestal, maar niet altijd. Niet elk project is immers even complex en omvangrijk, niet iedere klant heeft dezelfde wensen en behoeften.

 1. Voortraject

  Onder het genot van een kop koffie of thee brengen we ons beider verwachtingen in kaart. Wat we van elkaar verwachten en van het project. Daarna komen de doelstellingen en de digitale strategie aan bod.

 2. Specificatie

  Op basis van geformuleerde strategie worden sitemap, functionaliteiten, navigatiestructuren en interacties uitgedacht. Daarna maken we de wireframes. Deze zaken vormen samen de blauwdruk voor de ontwikkeling en de visuele vormgeving.

 3. Creatie & Realisatie

  De wireframes worden uitgewerkt in een grafisch ontwerp. En we slaan aan het programmeren.

 4. Testen en livegang

  We controleren en testen zelf, maar vragen u dat ook te doen. Als we beide tevreden zijn plannen we een datum voor de livegang in!

 5. Beheer, evaluatie & optimalisatie

  We zorgen dat alles blijft draaien. Bezoek en conversies worden gemonitord. De daaruit voortvloeiende bevindingen vormen de basis voor optimalisaties. Dat kan voortdurend plaatsvinden of periodiek.